Siirry sisältöön

Rannikkotykistömuseo - Tietoa meistä

Suomenlinnan Kustaanmiekalla liehui Leijonalippu ensimmäisen kerran 12.5.1918. Leijonalipun väri vaihtui alun punakeltaisesta meille tutummaksi sinivalkoiseksi jo vuonna 1918, ja lippu hulmuaa yhä Suomenlinnan valleilla. Rannikkotykistö löysi kotinsa samaiselta linnoitussaarelta ja vuonna 1948 Suomenlinnaan rakentui aselajin historiasta kertova Rannikkotykistömuseo. Museo toimi Kustaanmiekalla vanhassa Ruutikellarissa sulkemiseensa eli vuoteen 2006 asti. Nyt on aika – ei lipunvaihdon, vaan uuden Rannikkotykistömuseon.

Museo rakentuu aihekokonaisuus kerrallaan. Ensimmäisenä avaamme teille muun muassa rannikkotykistön aikajanan. Sen kautta voitte tutkia rannikkotykistön historiaa vuosina 1918-1998. Museon rakentamisen edetessä tarjoamme teille aikalaismuistoja, sotatapahtumia, kalustoesittelyjä, varusmieselämää, linnakkeiden esittelyjä, valokuvia, videoita, linnakkeiden tietoja sekä paljon muuta.

Myös rannikkotykistön joukko-osastot pääsevät esiin jo museon alkumetreillä, tai virtuaalisessa museossa ehkäpä ennemminkin alkubiteillä. Esittelemme teille kaikki viisi joukko-osastoa ja teemme avajaisvuoden kuluessa pienen aikamatkan myös Laatokalle. Virtuaalisen museon rakentaminen ei aiheuta vasaroiden pauketta eikä tavaroiden siirtelyä, vaan toimimme ruutujemme takana ja valmiit kokonaisuudet siirretään museoon suunnitellusti ilman liikenneruuhkia.


Työryhmä

Heikki Laurila
Tapio Maijala
Mikko Meronen
Johanna Pakola
Tuomas Värjö

Tekninen toteutus: Poutapilvi Oy

Hankkeen tukijat

Uusi Rannikkotykistömuseo avautuu lahjoittajien tuella. Projektia ovat tukeneet Rannikkotykistösäätiö, Kaatuneiden muistosäätiö sekä Turvallisuuden Tukisäätiö.

Tukijana on myös Rannikkotykistön perinneyhdistys, joka on luovuttanut julkaistavaksi mittavan kokoelman keräämäänsä perinnemateriaalia.

Yhteystiedot

Rannikkotykistömuseoon saa yhteyttä sähköpostilla:
rannikkotykistomuseo@forum-marinum.fi